Őszi lakberendezési trendek 2022

Újra itt az idő! A nappalok egyre rövidebbek, a fák lombjai aranysárgába hajlanak, reggelente az ajtón kilépve hűvös szellő fúj arcunkba. Vége a nyárnak, de nincs ok a szomorúságra, hiszen egy másik kedvenc évszakunk veszi kezdetét: az ősz! 

Az új évszakra való ráhangolódásban sokat segíthet, ha otthonunkat is őszi köntösbe bújtatjuk. Sokszor elég egy-egy jól megválasztott kiegészítő, ami az egész belső tér hangulatát képes melegebbé és meghittebbé varázsolni.

Rövid összefoglalónkban megismerheted az idei ősz lakberendezési slágereit, és reméljük, sikerül olyan ötletet találnod, amit otthonodban is alkalmazni tudsz.

Melegséget árasztó lakástextíliák

Ahogy a nyár véget ér, és minden nappal egyre hűvösebb van, a mi feladatunk, hogy melegséget varázsoljunk otthonunkba. Legyen szó egy gyapjútakaróról vagy egy plüss bevonatú párnáról, a puha textíliák megjelenésre és funkcionálisan is árasztják magukból a meleget, ezért mindenképp érdemes beszerezni belőlük néhány darabot. Ebben az esetben a “minél több, annál jobb” elve érvényesül, ne félj túlzásokba esni!

Fém kiegészítők

Az idei ősz a kontrasztokról szól. Itt nem feltétlenül csak a színekre kell gondolj, a kontaszt ugyanúgy megmutatkozhat a bútoraid alapanyagai között. Talán sosem volt még ennyire felkapott a fémből készült kiegészítők tudatos alkalmazása otthonunkban, mint manapság. Az ősz abszolút slágerei a fényes ezüst és lágy arany színű elemek, amelyek akár egy bútor részeként, akár önálló darabokként is megjelenhetnek. A fém kiegészítők és bútorok extravagáns stílust sugároznak, ám érdemes mértékkel bánni velük, és fa elemekkel kombinálni, mert így válik a kettő összhatása igazán ízlésessé.

A legnépszerűbb darabok ebben a stílusban a fémből készült székek, asztalok és lámpák, de egyéb kiegészítőkkel is próbálkozhatsz, csak a képzeleted legyen, ami határt szab!

Az örökzöld földszínek

A fenntarthatóság és a természetközeliség az elmúlt évtized megkerülhetetlen témái voltak, és jelentőségük egyre csak fokozódik. A természethez való visszatérés egyre több ember fejében fordul meg, de a városi lét határokat szab ezeknek a gondolatoknak. Ezeken a határokon segít valamelyest átívelni a belső tereink természet ihlette berendezése.

A természetes anyagok, mint például a fa, a bambusz, vagy a természetes alapanyagból készült laxástextíliák alkalmazása mellett a színek stílushoz illő kiválasztása is hangsúlyos pont a harmónia megteremtésében. Ahogy az elmúlt évek őszi szezonjaiban is, a földszínek idén is „örökzöld trendként“ vannak jelen; a tört, meleg színek, mint a barna, vörös, narancssárga, sárga, zöld és ezek különböző árnyalatai az őszi hangulat mellett a természetközeliséget is becsempészik otthonunkba.

Milyen színeket kombináljunk?

Az 2022-es év őszének meghatározó színei – az egyébként is megszokott földszíneken túl – a tavalyi évi trendektől jelentősen eltérő, élénk színek. A kontraszt ugyanúgy, ahogyan az anyaghasználatnál azt már említettük, itt is nagy jelentőséggel bír. A földszínek pasztell árnyalatait nagyszerűen párosíthatjuk harsány, már-már világító színekkel.

Az ősz egyik fő színe a királykék, de az almazöld egy merész árnyalata, valamint a magenta is ott van a legdivatosabb árnyalatok között. Ezeket a színeket kisebb felületeken, például párnákként vagy takarókként az egyébként semleges, pasztell környezetben érdemes elhelyezni, így a kontaszthatás által fiatalos, pezsgő, de mégis harmónikus enteriőrt kaphatunk.

Reméljük, sikerült inspirációt nyerned összeállításunkból, és néhány ötletet saját otthonodban is hasznosítani tudsz majd!

Hiányzik még néhány elem a tökéletes őszi lakásdekorodhoz? Termékeink között biztosan megtalálod őket!


Szükséged van még egy kis inspirációra?

Olvass bele további blogbejegyzéseinkbe:

loader
Betöltés...