1-12/181 termék

Rendezés
Ár 31 185,00 Ft
27% ÁFÁ-val
Ár 16 033,95 Ft
27% ÁFÁ-val
Ár 17 820,00 Ft
27% ÁFÁ-val
27 945,00 Ft
27% ÁFÁ-val
28 345,95 Ft
27% ÁFÁ-val
Sale
Állólámpa Leixlip fém fekete [lux.pro]
11 659,95 Ft 14 175,00 Ft
27% ÁFÁ-val
Sale
HT210001 Állólámpa Tamworth E27 ezüst/textil 161 cm [lux.pro]
14 575,95 Ft 17 820,00 Ft
27% ÁFÁ-val
Sale
Állólámpa polcokkal Stapleford E27 60W fekete/fehér [lux.pro]
18 139,95 Ft 22 275,00 Ft
27% ÁFÁ-val
26 730,00 Ft
27% ÁFÁ-val
13 365,00 Ft
27% ÁFÁ-val
17 010,00 Ft
27% ÁFÁ-val
27 945,00 Ft
27% ÁFÁ-val

Milyen lámpákat vásároljak a lakás különböző helyiségeibe?

A lakás berendezésekor az egyik legfontosabb feladat, hogy a beltéri világítás jól átgondolt legyen.  Sokszor alábecsüljük, mekkora jelentősége van egy szép lámpának. Öltözteti a helyiséget és végső soron az eltérő intenzitású és színű fények határozzák meg, hogyan érezzük magunkat egy helyiségben. Ha építkezel, lakást újítasz fel vagy egyszerűen csak változtatni szeretnél, a premiumXL-nél jó helyen jársz. Böngéssz kedvedre lámpa kínálatunkban, akár egy szép asztali lámpát, akár egy látványos csillárt keresel, nálunk biztosan megtalálod a neked tetsző darabot. 

Melyik helyiségbe milyen lámpa való?

A lakberendezés során gyakran megfeledkezünk arról, hogy a mesterséges világítás ugyanolyan fontos eleme a berendezésnek, mint a bútorok vagy a lakástextilek. A jól megválasztott beltéri világítás közvetlen hatással van a közérzetünkre, ezért már a lakás tervezésekor figyelembe kell venni az otthonunk  adottságait. Akár lakásépítés, -átalakítás vagy -korszerűsítés előtt állunk, fontos tisztában lennünk azzal, hogy a  lakás helyiségenként eltérő világítási megoldásokat igényel. A legfontosabb, hogy a tervezéskor figyeljünk arra, hogy:

  • az adott helyiségben milyen tevékenységet fogunk jellemzően végezni,
  • mennyi természetes fényt kap a helyiség,
  • mikor fogunk az adott helyiségben jellemzően tartózkodni.

Fontos szabály, hogy a helyiség ideális megvilágításához többféle lámpatípusra lesz szükségünk, viszont helyiségenként változóakra. Ha van külön ebédlőnk, ide általában elég egy központi mennyezeti lámpa, vagy egy függőlámpa az étkezőasztal fölé. A konyhába már szükségünk lesz az általános megvilágítás mellé kiegészítő munkapult-megvilágításra is, hogy a lehető legtöbb helyi, irányított fény álljon a rendelkezésünkre a konyhai munkálatok során.

A dolgozószobába a központi, mennyezeti világítás mellé tervezzünk asztali lámpát és/vagy állítható karú fali lámpát.

A nappali világításának megtervezése összetett feladat, itt ugyanakkor kreatívabb megoldásokat is alkalmazhatunk. Jó, ha a központi világítás mellett a szoba eltérő funkciójú részein fényszigeteket is kialakítunk. Használjunk bátran állólámpát, asztali lámpát, fali lámpát, hogy a különböző területeket célzottan tudjuk megvilágítani.

A hálószoba ezzel szemben nyugalmasabb fényeket igényel, hiszen ez a helyiség otthonunk legintimebb része. Itt is fontos az általános megvilágítás, de nincs szükség olyan erős fényre, mint a közösségi terekben. Használjunk viszont irányított, helyi fényeket (olvasólámpát, állólámpát), hogy kellemes hangulatot tudjunk teremteni.

A fürdőszoba világításának egyszerre több szempontnak is meg kell felelnie. Egyrészt megfelelő fényt kell, hogy biztosítson borotválkozáshoz, sminkeléshez, másrészt kellemes hangulatvilágítást is egy relaxáló fürdéshez. Ehhez többféle fényforrásra lesz szükségünk, ráadásul ha a fürdőszobának nincs ablaka, még lényegesebb a mesterséges világítás megfelelő kialakítása. Itt a legfontosabb fényforrás a fürdőszoba tükröt megvilágító lámpa, sőt még jobb megoldás, ha a tükör két (három) oldalán tudjuk elhelyezni a lámpákat. A mennyezeti világításnál arra figyeljünk, hogy az egész fürdőt megvilágítsa a szórt fény.

Általános világítás, helyi világítás, hangulatvilágítás

Az általános vagy háttérvilágítás, ahogy a nevéből is következik az egész helyiséget bevilágítja, megadja a helyiség általános alaphangulatát és pótolja a természetes fényt. Egy nagy, feltűnő mennyezeti lámpa vagy csillár egyenletes fényt biztosít, ugyanakkor hangsúlyos lakberendezési elem is. A hangulatvilágítást nevezhetjük dekorációs fénynek is. Kiemeli a helyiség szép és érdekes tárgyait, kihangsúlyozza a szép növényeket, képeket, bútorokat. A helyi világítás vagy funkcionális világítás szerepe egy konkrét munkaterület vagy a helyiség egy részének közvetlen fénnyel való ellátása. Az olvasósarok, az íróasztal, az étkezőasztal külön megvilágításával a funkciók is jobban elkülönülhetnek egy helyiségen belül.

Lámpakínálat a premiumXL-nél

Modern mennyezeti lámpát keresel a nappalidba? Lecserélnéd a hálószobai olvasólámpád? Nézz körül lámpakínálatunkban és rendelj kényelmesen otthonodból! Modern és stílusos csillárok és függőlámpák, mennyezeti lámpák , fali lámpák, asztali és álló lámpák közül válogathatsz!

Betöltés...