Hogyan válasszunk gyerekágyat?

Kinderbett KaufberatungKinderbett Kaufberatung

Gyerekágy vásárlása előtt sok szempontot kell megfontolni, hogy a saját és gyermekünk igényeinek megfelelő legjobb ágyat megtaláljuk. Ezen az oldalon áttekintjük a különböző gyerekágyak jellemzőit és kérdés-válasz formájában végig is vezetünk azon az úton, hogy mit érdemes mindenképpen figyelembe venni a gyerekágy kiválasztásakor. Kezdjük el!

1. kérdés: Gyerekágyat keresel matraccal vagy csak ágykeretre van szükséged?

Válasz: Matracos gyerekágyra van szükségem.

Minden gyerekágyunkat megvásárolhatod matraccal is. Így megspórolhatod a hosszas keresgélést, és nem kell aggódnod amiatt sem, hogy a matrac esetleg nem illik az ágyhoz.

Nézd meg matracos gyerekágyainkat itt!

Betten mit MatratzeBetten mit Matratze

Válasz: Csak ágykeretre van szükségem, matracra nem.

Már megvan a tökéletes matrac a leendő gyerekágyhoz? Nagyszerű! Gyerekágyainkat matrac nélkül is megvásárolhatod, hiszen minden modellünk elérhető matrac nélküli verzióban is.

Válogass matrac nélküli gyerekágyaink közül!

Betten ohne MatratzeBetten ohne Matratze

Gyakran feltett kérdések és válaszok matracainkkal kapcsolatban

Szükségem van külön ágyrácsra is, ha gyerekágyat vásárolok a premiumXL-nél?
Nem, minden gyerekágyunkhoz tartozik egy egyszerű ágyrács. Nem szükséges külön ágyrácsot vásárolnod hozzá.
Mire kell figyelnem a matrac magasságával kapcsolatban?
Matracvásárlásnál, főleg ha a gyerekágy leesésgátlóval felszerelt, nagyon fontos a matrac magasságának gondos kiválasztása. Egy túl magas matrac csökkentheti a leesésgátló hatékonyságát, mivel a védőkorlát magassága így relatívan csökken a fekvőfelülethez képest. A gyermeked biztonságának érdekében ügyelj arra, hogy a matrac magassága és a leesésgátló magassága optimálisan illeszkedjen egymáshoz. Ez biztosítja, hogy a védőkorlát megfelelően betöltse funkcióját, és gyermeked biztonságosan aludjon, anélkül, hogy fennállna a kiesés kockázata.
Alkalmasak a matracaitok allergiásoknak is?
Igen, minden matracunk alkalmas allergiások számára is.
Ha egy szettet vásárolok, a matracot az ággyal együtt szállítjátok?
A matracot és az ágyat külön csomagoljuk és külön is szállítjuk. Emiatt előfordulhat, hogy a matrac más időpontban érkezik meg hozzád, mint az ágy.

2. kérdés: A gyerekágy tetőtérben, ferde falnál fog állni?

Válasz: Igen, az ágy ferde falnál fog állni. 

Ebben az esetben van pár szempont, amire ügyelni kell:

  1. A ferde fal az ágyvégnél vagy az ágy oldalánál lesz? Ez az elhelyezkedés meghatározza, hogy milyen tetős ágyikót érdemes választani.
  2. Ahhoz, hogy az ágyat közvetlenül a fal mellé tudjuk tenni, az ágy tetejének ideálisan a tetősík alatt kellene kezdődnie. Ha a ferde tető síkja túl alacsony, az ágy nem biztos, hogy befér közvetlenül a tetősík alá.

Ezért elengedhetetlen, hogy a vásárlás előtt pontosan lemérjük és alaposan ellenőrizzük a helyszíni viszonyokat.

Kínálatunkban természetesen olyan klasszikus gyerekágyakat is találsz, amelyeket bármilyen ferdetető alá elhelyezhetsz.

Válasz: Nem, az ágy nem ferde falnál fog állni.

Nagyszerű. Ebben az esetben az ágyikó tetőformájának kiválasztásakor egyedül azt kell eldöntened, melyik ágy tetszik neked és a családodnak a legjobban, nem kell egyéb szempontokat mérlegelned.

A premiumXL gyerekágy kínálatában például házikó (Montessori) ágyak és tipi (indián sátor alakú) ágyak különböző variációi között válogathatsz. Kínálunk ágyakat leesésgátló nélkül, illetve leesésgátlóval is, hogy gyermeked biztonságban aludhasson.

Passe deine Betten an die Dachschrägen anPasse deine Betten an die Dachschrägen an

3. kérdés: Szüksége van a gyermekednek leesésgátlóra is?

Ha leesésgátlós gyerekágyat vásárolsz, szintén van néhány fontos szempont, amit érdemes szem előtt tartani.

Mi az a leesésgátló?

A leesésgátló a kisgyerekes szülők egyik legjobb barátja, abban az időszakban, amikor a kisgyerek már kinőtte a kiságyat, de még kicsi ahhoz, hogy egy igazi, normál méretű és fekvőmagasságú ágyban aludjon. Az ágy oldalára felszerelt leesésgátlónak köszönhetően az álmában még sokat forgolódó kisgyerek biztonságosan aludhat, nem fog leesni az ágyról. A mi kínálatunkban a leesésgátló többféle módon van felszerelve az ágyakra. Van olyan modellünk, ahol az ágy hosszanti oldalának közepén, a jobb oldalán illetve bal oldalán nyitott az ágy. Ahhoz, hogy a leesésgátló tökéletesen betöltse a funkcióját, érdemes már előre átgondolni, hol fog állni az ágyikó, ugyanis ez határozza meg azt is, hol kell lennie a leesésgátlónak.

Válasz: Igen, leesésgátlóval felszerelt ágyat keresek.

Akkor nálunk jó helyen jársz! Gyerekágyaink jobb oldalon, középen és bal oldalon elhelyezett leesésgátlóval is kaphatóak. Vásárlás előtt alaposan gondold át, hol legyen a leesésgátló, majd válaszd ki a számotokra megfelelő gyerekágyat a gyerekszobába.

Kinderbetten mit RausfallschutzKinderbetten mit Rausfallschutz

Válasz: Nem, nincs szükségünk leesésgátlóra.

Ebben az esetben szabadon választhatsz a kínálatunkból olyan ágyat, amin nincs leesésgátló. Ezek az ágyak sokszor szélesebbek, mint a megszokott gyerekágyméret, így neked vagy a testvéreknek is elegendő hely jut, ha például elalvás előtt mesét olvastok az ágyban.

Kinderbetten ohne RausfallschutzKinderbetten ohne Rausfallschutz

4. kérdés: Normál méretű ágyat keresel vagy extra széleset?

Válasz: Jó lenne egy széles ágy, sok hellyel

A gyerekágy méretének kiválasztása az egyik legfontosabb kérdés, amiben vásárláskor döntenetek kell. A választás attól függ, hogyan szeretnéd használni az ágyat. Ha sok helyre van szükséged, ajánljuk a 120x200 cm-es és a 140x200 cm-es méretű ágyakat.

Az ilyen széles ágyakban szükség esetén a szülők és a testvérek számára is bőven van hely. Ez főleg praktikus, ha a gyermeked még nem akar egyedül elaludni, így akár ketten is kényelmesen elfértek az ágyikóban.

Große KinderbettenGroße Kinderbetten

Válasz: Elég nekünk a normál széles ágy

Ha nincs szükségetek extra széles ágyra, jó szívvel ajánljuk a 70x140 cm-es, 80x200 cm-es vagy 90x200 cm-es méretű gyerekágyakat. Ezek a méretek különösen alkalmasak kisebb gyerekszobákba, ahol helytakarékos bútorokra van szükség.

Természetesen a kisebb gyerekágyak akkor is elegendőek és praktikusak, ha gyereked nem igényli már, hogy valaki mellébújjon elalváskor, hanem egyedül szeret aludni a saját kis ágyában. 

Kleine KinderbettenKleine Kinderbetten

Gyakran feltett kérdéseink gyerekágyainkkal kapcsolatban

Elfér egy szülő és egy gyerek a gyerekágyaitokon?
Természetesen. Figyelj azonban az ágy maximális terhelhetőségére. Ezt az adatot a termékadatok között találod meg.
Milyen előnyei vannak egy széles gyerekágynak?
A széles gyerekágyaknak számos előnyük van. Az ilyen megszokottnál szélesebb ágyakban igény esetén könnyen elfér akár a szülő, vagy a testvér is a gyerek mellett. Egy széles gyerekágy tovább használható, mivel elegendő helyet biztosít a kisgyereknek és nem utolsó sorban az évről-évre gyarapodó méretű plüssállat-kollekciónak is.

Milyen színű legyen a gyerekágy?

Nem vagy biztos abban, milyen színű legyen a gyerekágy? Semmi gond, segítünk a döntésben.

A gyerekágyak sokféle színben elérhetők. A választás nagymértékben attól függ, hogyan van jelenleg berendezve vagy hogyan tervezed berendezni a majdani gyerekszobát. Mivel a gyerekágy legtöbbször a gyerekszoba fókuszpontja, ezért fontos, hogy az ágyikó színében harmonizáljon a többi bútorral.

A klasszikus fa színű gyerekágyak szinte minden szobába passzolnak. A fehér és szürke gyerekágyak kiválóan illeszkednek a modern gyerekszobákba. Ha színesebb gyerekszobára vágysz, válassz zöld, kék és rózsaszín gyerekágyaink közül.

Fedezd fel gyerekágyainkat, és válassz egy olyan színt, ami leginkább illik gyermekedhez és a gyerekszobához!

loader
Betöltés...