FSC® - Forests for all forever

FSC® - Forests for all foreverFSC® - Forests for all forever

Mi az FSC?

Az FSC- (Forest Stewardship Council – Erdőgondnoksági Tanács) egy független, civil, non-profit szervezet, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy elősegítse a világ erdeinek felelősségteljes kezelését.

Az FSC továbbá egy tanúsítási rendszer is, ami egy nemzetközileg elismert szabványrendszert, védjegyet és akkreditálási szolgáltatást biztosít azoknak a cégeknek, szervezeteknek, közösségeknek, akiket érdekel a felelős erdőgazdálkodás.

Világszerte körülbelül 150 millió hektár erdőt tanúsítottak az FSC szabvány szerint a fenntartható erdőgazdálkodás érdekében. Több mint 52.000 vállalat rendelkezik FSC-tanúsítvánnyal a tanúsított anyagok kereskedelme és feldolgozása terén. FSC védjegyet csak az FSC által akkreditált függeltlen tanúsító szervezetek adhatnak ki. Az auditálást évente legalább egyszer megismételik.

Információk az FSC Németországról

Németországban körülbelül 1,55 millió hektár erdő rendelkezik FSC-tanúsítvánnyal illetve 4100 vállalat rendelkezik az FSC szabványai szerinti terméklánc-tanúsítvánnyal (2023. novemberi állapot). A német erdőkben az FSC többek között egy olyan erdőgazdálkodást képvisel, amely nem kizsákmányolja az erdőt, hanem elősegíti a biológiai sokféleséget. A rendszeres fakitermelés során a tarvágás tilos, és peszticidek is csak akkor használhatók, ha azt jogszabály írja elő. Az FSC működése és tanúsítási rendszere átlátható, az érdeklődő polgárok és szervezetek biztosak lehetnek abban, hogy az adott erdőgazdálkodás, faipari üzem, illetve bútorgyár betartja a szervezet előírásait. Az FSC elkötelezett a természetes vegyes erdők gyarapítása, az erdőtalaj védelme, a ritka fajok és ökoszisztémák megóvása mellett. Az FSC-tanúsítvánnyal rendelkező erdők így stabilabbak a változó klímában, és hosszú távon több CO2-t tudnak megkötni. Az erdőben élők és dolgozók számára az FSC biztosítja a méltányos bérezést és jogaik betartását.

Az FSC® logó

FSC®FSC®

Németországban az FSC nonprofit egyesületként működik és tagjaival együtt elkötelezetten dolgozik a szociálisan és ökológiailag felelős erdőgazdálkodásért. Az FSC Németország tagjai közé tartoznak többek között olyan környezetvédelmi szervezetek, mint a WWF, a BUND, a NABU és a Robin Wood, valamint sok más erdőhöz kapcsolódó szociális szervezet, erdőtulajdonosok, önkormányzatok és számos vállalat és szövetség a termelés és kereskedelem területéről, többek között az OTTO Group, a Landesforsten Rheinland-Pfalz, Wiesbaden város, a Lidl, a Dehner, a Klöpfer Holz és mások.

loader
Betöltés...