EB Nyereményjáték

Legyél Te az EB grillbajnoka!

Regisztrálj hírlevelünkre, vegyél részt EB nyereményjátékunkon és nyerj egy füstölő grillt otthonra!

Foci EB 2024 - álmaid nyara

Hamarosan elkezdődik a 2024-es németországi labdarúgó-Európa-bajnokság. Készülj fel a szurkolásra saját otthonodban a premiumXL segítségével. A kényelmes kanapéktól a stílusos kerti bútorokig mindent megtalálsz nálunk, hogy a meccseket a legnagyobb kényelemben és fantasztikus hangulatban nézhesd. Böngéssz webáruházunkban, és fedezd fel a tökéletes bútorokat az ideális EB-élményhez!

Az izgalmas mérkőzések mellett nálunk egy nyereményjáték is vár most rád. Vegyél részt EB sorsolásunkon, és nyerj egy grill smokert, valamint egy grill szósz ajándékcsomagot!

Smoker grill nyereményjáték

Vegyél részt az EB játékunkon, ragadd meg az esélyt! Iratkozz fel hírlevelünkre és nyerj egy füstölő grillt, valamint egy fantasztikus grillszósz csomagot!

A leiratkozás nem sikerült. Kérjük, próbáld meg újra később!
A leiratkozás sikeres volt.

*A nyereményjáték pontos feltételeit elolvashatod a nyereményjáték szabályzatban.

Füstölő verseny | premiumXLFüstölő verseny | premiumXL

Die perfekte EM-Vorbereitung

Snacks und Rezepte - Deine Nervennahrung

Snacks für's LänderspielSnacks für's Länderspiel
MEHR LESEN

Grillparty - Alles für dein Fußballfest

Grillfest zum DeutschlandspielGrillfest zum Deutschlandspiel

Foci kisokos

Hol kerül megrendezésre a 2024-es Európa-bajnokság?
Az Európa-bajnokság idén tíz német városban zajlik: Hamburg, Berlin, Gelsenkirchen, Leipzig, Dortmund, Düsseldorf, Köln, Frankfurt, Stuttgart és München. A stadionokat kifejezetten az Európa-bajnokságra átépítik, hogy a szurkolóknak egyedülálló élményben legyen részük. A döntőt egyébként július 15-én a berlini Olimpiai Stadionban rendezik meg.
A győzelem nélküli Európa-bajnok
A valaha volt "leggyengébb" Európa-bajnok valószínűleg Portugália volt 2016-ban. A portugál csapat három döntetlen után a négy legjobb csoportharmadik egyikeként jutott tovább. A nyolcaddöntőben a Seleção hosszabbításban legyőzte Horvátországot. A negyeddöntőben tizenegyesekkel győzték le Lengyelországot. Az egyetlen mérkőzés, amelyet Portugália valóban 90 perc alatt meg tudott nyerni, a 2:0-s győzelem volt Wales, a meglepetéscsapat ellen. A döntőben Portugália hosszabbításban győzte le a házigazda Franciaországot. Olyan Európa-bajnok, amely csak egy meccset nyert meg rendes játékidőben, korábban még soha nem volt.
Hogyan hívják az EB-trófeát?
Az EB-trófeát az Európai Labdarúgó Szövetség első főtitkáráról, Henri Delaunay-ról nevezték el. Érdekesség, hogy a "Henri Delaunay-kupát" a fia készítette el.
Az utolsó németországi EB
Az utolsó Európa-bajnokság Németországban 1988-ban volt. Akkor mindössze 8 csapat vett részt. Németország veretlenül jutott tovább a csoportkörből, de az elődöntőben vereséget szenvedett Hollandiától. Több mint 60.000 néző előtt Münchenben Hollandia megszerezte első EB-címét a Szovjetunió ellen.
Az Aranygól
Az Aranygól a FIFA kísérlete volt arra, hogy egy döntő gólt vezessenek be a labdarúgásban. Ha 90 perc után nincs győztes, akkor nem hosszabbítás következik, hanem az Aranygól szabálya. A csapatok addig játszanak, amíg az egyik csapat gólt nem szerez. Az egyik legismertebb Aranygólt Oliver Bierhoff szerezte 1996-ban az Európa-bajnokság döntőjében Csehország ellen, és ezzel Németország harmadik EB-címét szerezte meg. Németország mellett Franciaország is nyert Aranygóllal az EB 2000 döntőjében. Az Aranygólt azonban 2004-ben eltörölték, mert általában túl unalmasnak tartották ezeket a mérkőzéseket.
Az Európa-bajnokság rekorderei
Spanyolország és Németország a két legsikeresebb csapat az Európa-bajnokság történetében. Mindkét csapat az elmúlt 60 évben három-három címet szerzett. Szorosan követi őket Olaszország és Franciaország. Egy-egy címet szerzett a Szovjetunió, Portugália, Csehszlovákia, Hollandia, Dánia és Görögország. Németország utolsó EB címét egyébként 1996-ban Angliában szerezte.

Nyerj egy smoker grillt!

Iratkozz fel hírlevelünkre és nyerj egy smoker (füstölő) grillt, valamint egy fantasztikus grillszósz ajándékcsomagot!

loader
Betöltés...