ÁSZF - Általános Szerződési Feltételek és Ügyfélinformációk


I. Általános Szerződési Feltételek

1. Alapvető rendelkezések


(1) Az alábbi szerződési feltételek minden olyan szerződésre vonatkoznak, amelyet Ön mint Vásárló a H.T. Trade Service GmbH & Co. KG-vel (továbbiakban Szolgáltató) a www.premiumxl.hu weboldalon keresztül kötött. Eltérő megállapodás hiányában elfogdja, hogy fent említett feltételek érvényesek, és nincs mód egyéb szerződési feltétel alkalmazására.(2) A következő rendelkezések értelmében, fogyasztónak minősül minden olyan természetes személy, aki önállóan jogképes, azaz saját nevében jogokat szerezhet és kötelezettségeket vállalhat.
Jogi személy minden olyan szervezet, mely a természetes személyekhez hasonlóan jogképes, vagyis saját nevében jogokat szerezhet és kötelezettségeket vállalhat, illetve jogi ügylet megkötésekor önálló szakmai vagy kereskedelmi tevékenységet folytat.2. A szerződés megkötése


(1) A szerződés tárgyát az értékesített áru képezi.

(2) A Szolgáltató és a Vásárló között létrejövő szerződés tárgyát a premiumxl.hu webáruház internetes oldalán megjelölt termékek, áruk képezik. A termékek lényeges tulajdonságait és jellemzőit az egyes termékeknél Webáruházunk minden esetben feltünteti.

(3) A szerződés a következőképp jön létre:

Válassza ki a termékeket, melyeket meg szeretne rendelni, majd kattintson a "Kosárba helyezem" gombra. A kiválasztott terméket a rendelés véglegesítéséig bármikor változtathatja, módosíthatja, megváltoztathatja a rendelni kívánt mennyiséget, vagy törölheti a terméket a kosárból.

A rendelés véglegesítéséhez kattintson a "Fizetés" gombra. Amennyiben rendelkezik felhasználói fiókkal, jelentkezzen be e-mail-címével és ahhoz tartozó jelszavával. Saját fiók hiányában regisztrálja magát, mint új vevőt. Az itt megadott adatait a személyes adatokra vonatkozó törvényi előírások figyelembe vételével kezeljük, későbbi felhasználásukra nem kerül sor és harmadik személynek birtokába nem kerülnek.

Amennyiben sikeresen bejelentkezett, kiválaszthatja a szállítási módot. Weboldalunkon lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra is, ebben az esetben a "Vendégként szeretnék vásárolni" lehetőséget kell kiválasztania. Kérjük ellenőrizze a számlázási címet, majd válassza ki az Önnek legmegfelelőbb fizetési módot és kattintson a "tovább" gombra.

A „Megveszem” gombra kattintva leadhatja a megrendelést, és kijelenti, hogy elfogadja a megrendelést magára nézve jogilag kötelező érvényű módon, miáltal a vásárlási szerződés létrejön.

Az alábbi fizetési lehetőségek állnak rendelkezésére, mind magyarországi, mind külföldi rendelés esetében:

- Banki átutalás
- Átvételt követő utalás (átmenetileg nem elérhető)
- Bankkártyás fizetés (MasterCard, VISA)
- Fizetés Paypal-lal
- Fizetés Amazon felhasználói fiókkal
Kérjük ellenőrizze a szállítási címet, majd adja meg a szállítás módját. Ezután kattintson a "Tovább" gombra.

 3. Visszatartási jog, tulajdonjog fenntartása


(1) A visszatartási jogot a Vásárló csak abban az esetben gyakorolhatja, ha az ugyanazon szerződéses jogviszonyból eredő követelésekre vonatkozik.(2) A Szolgáltató a megrendelt áruk tulajdonjogát a vételár teljes kiegyenlítéséig fenntartja.(3) Ha Ön viszonteladó, akkor a következő kiegészítések érvényesek:a) A Szolgáltató a megrendelt áruk tulajdonjogát a vételár teljes kiegyenlítéséig fenntartja. A fenntartott áru tulajdonjogának átruházása előtt zálogjog vagy biztonsági átruházás nem engedélyezett.b) Az árut rendes üzletmenet során továbbértékesítheti. Ebben az esetben Ön, mint viszonteladó lemond a vásárlás időpontjában az összes számlán szereplő követeléstől, mely Önnek a továbbértékesítés során keletkezett, és mi ezt a lemondást elfogadjuk. A továbbiakban is Ön van felhatalmazva a követelések behajtására. Amennyiben azonban a Szolgáltató irányában fennálló fizetési kötelezettségének nem tud szabályszerűen eleget tenni, a Szolgáltató fenntartja magának a jogot ezen követelések behajtására. 


c) A fenntartott áru összekapcsolása és keverése esetén a Szolgáltató a feldolgozás időpontjában közös tulajdont szerez az új dolgon az áru számlán szereplő értékének az új dologhoz viszonyított arányában.

d) A Szolgáltató kötelezettséget vállal, a Viszonteladó által igényelt biztosítékot szabadon kibocsátja, ha annak realizálható értéke meghaladja a 10%-nál nagyobb mértékben biztosított követelést. A kiadható biztosíték kiválasztása a Szolgáltatót illeti.


4. A felajánlott fizetési módokkal kapcsolatos külön megállapodások

(1) Klarna mint fizetési lehetőség

A Klarna Bank AB (Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Svédország) együttműködésével a következő fizetési lehetőségeket kínáljuk. A fizetés mindig a Klarna felületen történik:

Azonnali banki átutalás: Németországban elérhető. Fiókját a megrendelés leadása után azonnal megterhelik.

További információkat és a Klarna használati feltételeit itt találja. A Klarnával kapcsolatos általános információk itt találhatók. A Klarna az Ön személyes adatait a vonatkozó adatvédelmi előírásoknak és a Klarna adatvédelmi szabályzatában foglaltaknak megfelelően kezeli.

A Klarnáról további információkért kattintson ide. A Klarna alkalmazás itt található.

5. Kötelező jótállás


(1) A törvényes jótállási jogok fennállnak.(2) Fogyasztóként Ön köteles a szállítás után azonnal ellenőrizni az áru teljességét, az esetleges látható és nyilvánvaló hibák és a szállítás során bekövetkezett károk miatt, valamint a lehető leghamarabb értesíteni minket és a szállítót. Mulasztás esetén, ez nem érinti a törvény által előírt kötelező jótállást.(3) Amennyiben Ön viszonteladó, a következő jótállási szabályok érvényesek:a) Az árukra vonatkozó leírásként csak a Szolgáltató által megadott illetve a gyártói termékleírás érvényes, más gyártói reklám, megnyilvánulás vagy kijelentés nem. b) Hiba vagy sérülés esetén garanciát vállalunk javítás vagy csere módján. Amennyiben ez nem elegendő, az Ön választása alapján árcsökkentést ajánlunk, vagy elfogadjuk a szerződéstől való elállását. A javítás vagy csere a második sikertelen kisérlet után nem elegendőnek minősül, kivéve, ha a dolog vagy a hiba természetéből, vagy egyéb körülményekből más következik. A javítás során a Szolgáltató nem köteles a költségeket viselni, melyek egy, az eredeti címtől eltérő másik helyre való szállításból erednek, amennyiben ez a szállítás az áru rendeltetésszerű használtához nem tartozik.


c) A jótállás időtartama az áru átvételétől számítva kettő év. Az időtartam rövidítése nem érvényes:

  • a Szolgáltatónak felróható, vétkesen okozott olyan károkért, melyek az emberi élet, a test vagy az egészség veszlyeztetéséből erednek, vagy egyéb szándékosan vagy tudatos gondatlanságból elkövetett károkért

  • amennyiben a Szolgáltató a hibát rosszhiszeműen eltitkolja vagy a garancia feltételeit a termék sajátosságaira vonatkozóan átveszi

  • olyan dolgoknál, melyek a szokásos használatukból adódóan egy építményhez lettek használva, és ennek a hibáját okozták

  • olyan törvényi kártérítési igényeknél, melyeket a Viszonteladó a hibákkal összefüggésben a Szolgáltató érvényesít


Ha a termék a vásárlást követő 6 hónapon belül elromlik, abból kell kiindulni, hogy a probléma fennállt már az áru átvételének időpontjában. Ön akkor is jogosan támaszthat igényt a termék ingyenes javítására vagy cseréjére, vagy legalábbis árengedményre vagy a vételár megtérítésére, ha az áru a vásárlástól számított 6 hónapon túl romlik el. Ebben az esetben azonban Önnek kell bizonyítania, hogy a probléma a termék átvételekor már fennállt.


6. Jogválasztás, teljesítés helye, joghatóság helye

(1) A német jog alkalmazandó. A fogyasztók számára ez a jogválasztás csak annyiban alkalmazandó, amennyiben nem zárja ki a fogyasztó szokásos tartózkodási helye szerinti ország jogszabályainak kötelező rendelkezései által biztosított védelmet.

(2) A meglévő üzleti kapcsolataink és joghatóságunk minden szolgáltatásának helye a székhelyünk, amennyiben Ön nem fogyasztó, hanem kereskedő, közjogi jogi személy vagy közjogi alap.(3) Az ENSZ-egyezmény rendelkezései kifejezetten nem alkalmazandók.
II. Ügyfélinformációk1. Az eladó azonosítója

:

H.T. Trade Service GmbH & Co. KG
Eversburger Str. 32
49090 Osnabrück 
Németország

Telefon: 0036 1604 51 54

E-Mail: [email protected]
Bankszámlaszám: 11705008-22531283 (OTP Bank)2. Alternatív vitarendezés:

Az Európai Unió Bizottság által létrehozott, a viták peren kívüli, békés rendezésére szolgáló intézmény ezen a címen érhető el: http://ec.europa.eu/odr. 
Cégünk ezen vitarendezési módot nem fogadja el.


3. A szerződés megkötésére vonatkozó információA szerződés megkötésére és a korrekciós lehetőségekre vonatkozó technikai lépések az Általános Szerződési feltételek (I. rész) „A szerződés megkötése” pont szerint készültek.


4. A Szerződés nyelve, a szerződés szöveg tárolása4.1. A szerződés nyelve magyar.4.2. A szerződés teljes szövegét nem fogjuk elmenteni. Mielőtt véglegesíti megrendelését, a szerződés adatai elmenthetők vagy kinyomtathatók elektronikus úton a böngésző nyomtatási funkciójával. Miután megkaptuk megrendelését, a megrendelési adatok, a távollevők között létrejött szerződésekre vonatkozó jogilag előírt információk és az általános szerződési felételek e-mailben kerülnek elküldésre.5. A termék vagy szolgáltatás fontos jellemzőiA termék és/vagy szolgáltatás alapvető jellemzői megtalálhatók az adott ajánlat leírásában. Amennyiben ennél részletesebb tájékoztatásra van szüksége, az üzemeltetői adatok között rögzített telefonszámon szíveskedjen felvenni a kapcsolatot az üzemeltetővel.


6. Árak és fizetési módok6.1. Az adott ajánlatokban feltüntetett árak a szállítási költséggel együtt képezik a teljes árat. A feltüntetett ár tartalmazza az összes árösszetevőt és az összes alkalmazandó adót.6.2. A további esedékes szállítási költségeket nem tartalmazza az ár.

5.3. Ha az Európai Unión kívüli országokba szállítunk, előfordulhatnak egyéb költségek, például: vámok, adók vagy pénzátutalási díjak (banki átutalás vagy árfolyamdíjak), amelyeket Ön visel.

6.4. Önnek kell viselnie a pénz átutalása során felmerült költségeket is olyan esetekben, amikor a szállítást egy EU-tagállamba bocsátották, de a kifizetés az Európai Unión kívül történt.

5.5. A rendelkezésre álló fizetési módok a weboldalunkon jelennek meg.6.6. Hacsak az egyes fizetési módok másképp nem igénylik, a szerződés szerinti fizetési igények azonnal fizetendőek.


7. Szállítási feltételek7.1. A szállítási feltételek, a szállítási határidő és a meghatározott szállítási korlátozások megtalálhatók a weboldalunkon vagy az adott ajánlatunkban.7.2. Amennyiben Ön fogyasztó, a törvényi szabályozás alapján az áru szállítás során felmerülő veszteségére vagy véletlen romlására vonatkozó veszély csak az áru átadásakor száll át Önre, függetlenül attól, hogy a küldemény biztosított volt-e vagy sem. Ez nem vonatkozik arra az esetre, ha Ön önállóan egy a Szolgáltató által nem megnevezett szállítmányozó céget vagy a szállítmány kézbesítével meghatalmazott személyt bízott meg. 

Amennyiben Ön viszonteladó, a szállítás és szállítmányozás saját kockázatra történik, felelősséget vállalni nem áll módunkban.8. Kötelező jótállásA hibákért és károkért való felelősséget a „Jótállás” szabály szabályozza az Általános Szerződési Feltételekben (I. rész). 

Ezek az Általános Szerződési feltételeket és Ügyfélinformációkat a Kereskedelmi Szövetség IT-jogra specializálódott jogászai hozták létre, akik folyamatosan viszsgálják az aktuális jognak való megfelelőségét. A Händlerbund Management AG garantálja a szöveg jogbiztonságát és felelősséget vállal az erre vonatkozó figyelmeztetések esetén. További információ: https://www.haendlerbund.de/de/leistungen/rechtssicherheit/agb-service


Utolsó frissítés: 2020.10.27Treten Sie der Premiumxl Community bei: